Jag och Nicklas bodde i en tvårummare inne i gamla Haga tillsammans med hans två småtjejer, som vi har varannan vecka. Barnen hade sovrummet som delat barnrum och jag och Nicklas sov på soffan under två års tid. Vi hade kollat på lägenheter lite smått, gått på en och annan visning men hade inte siktet inställt på var vi skulle bo och inte heller på att vi skulle verkligen ville flytta, för vi trivdes jättebra. Bodde nära stan och barnen hade bara två minuters gångväg till skolan.

Men så en dag i oktober fanns en lägenhet i Mölndal till salu. Nicklas skulle aldrig kunna tänka sig att flytta hit, det var för långt ifrån stan. Men så gick vi runt i området och tittade och redan då hade han ändrat sig. Vem skulle inte göra det med alla dessa vackra vyer.
 


Så vi bestämde oss för att lägga bud. Efter många dagars vånda var det äntligen slut. Dock stod vi där ganska nedslagna, då vi drog oss ur för att buden steg för högt. Vi accepterade det ganska snabbt och vips, dagen efter ringer mäklaren ganska upprörd och talar om att de just skulle skriva kontrakt men att de som "vann" drog sig ur en halvtimme innan kontraktskrivningen. Det var alltså vi som skulle flytta in i denna underbara lägenhet.

Efter en hektisk vinter där vi försökte sälja vår dåvarande lägenhet mitt i en stor dip i ekonomin, såg vi framför oss hur vi skulle vara tvugna att riva kontraktet och återigen bli av med denna pärla som vi båda var så förälskade i. Slutet på denna historien var hursomhelst gott och allt gick vägen. Inte nog med det, en av mina drömmar har alltid varit att flytta in i mitt gamla barndomshem, bara för att det ligger så otroligt vackert, i en fantastiskt grönskande och sprudlande miljö, med närhet till alla släktingar. Nu bor jag på andra sidan gatan och kan från sovrummet se både huset och alla vackra vyer, lite ifrån ovan då vår lägenhet är övervåningen på ett hus. I februari 2012 flyttade vi in i vår nya lägenhet och strax därefter började vi renovera.

Vi började med barnrummen då de var minst och förhoppningsvis skulle bli snabbast återställda. Och nu senast var de vårtsovrum och arbetsrummet som ligger intill det. Här har ni några bilder med ganska dålig kvalitet på resultatet;
 

Men ännu är vi inte riktigt klara, det ska upp lister på golv, tak och runt fönster, vi ska byta ut dörrarna och tapetsera garderoberna. Men med mycket runtomkring hinner vi inte göra allt på en gång. Så detta kommer att få ta den tid det tar!

När detta är iordningställt så kommer vi ta renoveringspause ett tag för att hinna insupa lugnet i den här lyan nu i början av hösten. Då behöver i allafall jag, få ha ett hem iordning, tända ljus och mysa framför massa filmer under goa varma plädar!

Bilder på övriga rumsrenoveringar får ni se en annan gång!

Kram Emmelina.