Nu går vi mot slutet av vårt färgglada oktober och vi landar i ett gråtrist mellanläge... men då förvandlas det mörka mörkret förhoppningsvis ganska snabbt till ett bomullsbäddat ljust och mysigt snölandskap. Det hoppas jag iallafall.  De senaste tio åren har jag inte julpyntat mer än möjligtvis en ljusstake och en tomte. Detta året tänkte jag slå på stort och tillochmed införskaffa en gran, dels för att barnen önskade sig detta förra året, dels för att skenet från julgransljusen är så mysigt att slå upp ögonen till på morgonen och framförallt, vi får plats med en liten julgran i vårt nya hem.

Vid denna tiden förra året hade vi nog precis skrivit kontrakt på denna lägenheten som vi bor i nu och var i fullfärd med att bli av med Nicklas dåvarande lägenhet. Som vi slet för att få allting tiptop och med expert hjälp från olika håll, så blev det verkligen det också.

Jag är en av alla dem som förbarmat mig över att sommaren tog slut, och känner hur mörkret tar över mig ibland. Fast när allt kommer omkring så är det ganska mysigt ändå. Som idag tillexempel, då fångade vi tvåochenhalvtimmes solstrålar och var ute i naturen med min storasyster och alla flickebarnena.Ha en riktigt fin start på slutet av oktober! :D

// Emmelina


 

 
Nu är jag väldigt snart färdig med det här garderobsprojektet. Igår ruggade jag upp ytan hyllplanen, målade sidorna på dem och idag tapetserade jag hyllplan, med olika tapeter. Sedan lackade jag ytan med halvblank lack, så får vi hoppas att det håller för att dra ut alla kläder jag har i morgonruschen och sedan kasta in dem igen.

Nicke hjälpte mig att skruva i magnetlåset i garderoben så att den går att stänga ordentligt. Känns väldigt skönt att kunna ta fram höstkläderna nu och lassa in dem så jag har ännu mer att riva ut!
 
Här får ni se en bild på hur det såg ut från början igen och hur det ser ut nu;Sedan har jag slipat som en galning runt fönstret då fönsterbrädan blivit lite upphöjd här och där av vatten som regnat in. Så första lagret färg är på plats, sedan får det bli några vändor färg till och sedan borde vi kunna använda fönstret som vanligt igen.

Nu ska jag göra mig iordning för lite pizza och film med goa vänner!
Ha det gott!

Kram Emmelina.
Ja ja ja! Har som jag skrivit tidigare i bloggen lagt ner otaliga timmar på att renovera vår gamla garderob, se här. Och för att aldrig ha renoverat en gammal, tråkig gulbrun garderob så blev jag väldigt nöjd med resultatet. Det som skulle återstått var egentligen att tapetsera garderobsdörrarna och att måla hyllplanen vita (men eftersom färgen och orken tog slut blev det ett senarelagt projekt). Men det kanske var tur ändå, för efter många och häftiga diskussioner med diverse (mest pappa och mig själv) så kom jag fram till att jag nog vill att dörrarna ska vara vita iallafall. Dels för att det är lättare att ändra inredningsstil i sovrummet, då jag är så otroligt ombytlig vad gäller smak på saker och ting, dels för att jag faktiskt lyssnade på min pappa (för en gångs skull, skulle han nog säga). 

Så idag har jag målat om den ena dörren, då jag misslyckades lite med sista rollningen på den sedan tidigare. Hade ju tänkt tapetserat över det innan, men så blir det ju inte nu... troligtvist, möjligtvis eller förhoppningsvis inte. Lite måste kanske Nicke ha att säga till om med. Sedan har jag målat det ena hyllplanet på kanterna och tapetserat mitt på med en överbliven tapet från barnens rum. Något jag varit skitnojjig för, eftersom jag är så rädd för att misslyckas och därmed förstöra mina "storslagna" planer för hur det ska se ut.

Nicklas hjälpte mig att haka på dörrarna och denna gången fick vi till det. Jag fick ju lov att fråga pappa vad som var fel när dörrarna bara hängde och slängde snea och vinda... och efter att han slitit med dörrarna i sisådär en halvtimme så insåg han att jag och Nicke hängt ena dörren uppochner, vilket nu löste alla våra svårlösta hängmystiska problem. Jag borrade hål och satte i våra nya knoppar och nu känner jag mig bara jättenöjd.

Jo, jag gjorde en sak till! Jag spraymålade alla hyllplanshållare som också hade en gulbrun färg, knallrosa men vågar inte bonka in dem i garderoben nu såhär sent. Den dagen garderoben är helt färdigställd ska ni få se fler bilder!

Men här får ni se på hyllplanet iallafall, hur spännande nu ett sådant kan bli;

   

Jag har redan helg, tack vare en go kollega som kände för att jobba så nu har jag ganska många lediga dagar att se framemot. Och då ska jag satsa på att göra resten av alla hyllplan också!

Kram Emmelina!