Alla hade varsitt eget litet krypin att sitta vid i vår familj, förutom jag. Så förra veckan möblerade vi om här hemma och jag fick en alldeles perfekt liten plats för att slå ner min lilla rumpa framför ett eget skrivbord, där är det meningen att jag skall kläcka världshistoriska idéer.

Och det var just var jag gjorde, jag satt där i två dagar och sedan kom jag på att jag var olidligt trött på de sönderrivna, gulaktiga tapeterna som förstör känslan i den här annars härliga lägenheten. Så igår handlade jag den billigaste av färger och tänkte, det går snabbt att kladda upp lite vita väggar. Men som alltid tar det urlång tid och jag ångrade lite bittert att jag satt igång sådär fasligt fort att jag knappt själv hann tänka. Så nu just nu har jag inget krypin att sitta vid, utan hela lägenheten är kaotisk, saker överallt och dessutom var det ju inte bara att kladda upp lite vit färg, det var mycket mer än så. Vi ska renovera hallen efter köket egentligen, så vi kommer fortsätta och göra den tiptop efter sommaren, så nu var det bara meningen att det skulle bli lite ljusare och liiite fräschare.
 
Var på secondhand idag, något som jag tänkt gått på länge, men det har alltid krockat med jobb, så det var första gången på länge idag. Blev så glad över alla fynd, jag hann göra innan jag blev inringd på just... jobb. Men ändå här några bilder på ett av fynden jag gjorde idag; hittade en jättefräck portfolie med massa djur och dess anatomi, för mig blev det en liten skatt, jag tycker att varje bild var som ett litet konstverk, så dessa ska få komma upp på hallväggen eller något, när den är färdigmålad. 
 


Glad påsk allesammans!
//Emmelina
 


 
Först blev jag alldeles matt då jag läste att IKEA ska byta ut både stommar och luckorna till sina IKEA kök, sedan läste jag om det och nu är jag alldeles exalterad. Det innebär dock att vi får vänta tills början av juni innan vi kan beställa vårt nya kök.

Av de små sneekpeek bilderna jag sett är jag mer än glad att vi inte hunnit dra igång alla processer ännu. Köken ser verkligen jättefina ut.

De nya måtten kommer att vara 20/40/60/80 och 100, det kommer vara lättare att få en symmetrisk design när man sätter ihop köket. Socklarna blir lägre och då får man 10 cm mer förvaringyta på varje skåp. Innehållet i köken ska bli ännu smartare än vad dem är nu och luckorna och de nya lösningarna var väldigt tilltalande.

3 juni släpps de nya köken och jag ser framemot att få bläddra igenom alla bilder. Här får ni se några utav dem;

Källa; ikea.se
 
Källa; ikea.se
 

Källa; ikea.se

Källa; ikea.se


Ja, nu har vi ännu mer att ändra. Nicklas som redan tycker att jag ändrat mig tillräckligt när det kommer till vår köksplanering.
 
Ha en go helg nu!
/Emmelina
 
IKEA, Kök,
Igår satt jag och drömde om att köpa ett litet franskt byhus långt bort i solen, där man kan dricka saft sittandes på en gammal järnstol, ute på en plats där solens strålar aldrig sinar. Där man kan gå runt och verkligen njuta av alla vackra stenhus, grönskande växter och andra vackra ting. Inte för att jag tror att jag någonsin kommer att köpa ett sådant hus, men någon gång ska vi bannimej se till att få tillbringa tid på en sådan plats.

Sehär, olika bilder på olika byhus, alla bilder kommer från hemnet ;
 
Att kunna drömma sig bort såhär är som att ge själen en stor påse med smågodis ;) Otroligt vackra vyer. Och till alla dessa vackra vyer, strålar dessutom solen utanför idag, första mars som om våren och senare också sommaren känner sig redo för att erövra Sverige! 

Tidigare i vintras såg jag otroligt fina golv som jag vart så sugen på. Dumt nog glömde jag av adressen till sidan som sålde dem. Idag efter att ha rannsakat bloggen som jag visste länkade till sidan hittade jag äntligen tillbaka till dem. Detta golv hade jag velat lägga i köket, då trägolv varken tål fukt eller tappade ting, visserligen tål knappast tappade ting detta golvet heller, men det blir billigare på sikt ;). Erkänn att ni inte kan annat än att älska detta, snälla ;)
Dessa bilder kommer från Eddas interiör.


Må så gott nu och hoppas att första dagen i mars månad gjorde er dag lika fin som min.
Kram Emmelina! 
Castle stone, Köksrenovering, Stengolv,