Renoveringsplaner går varma här hemma och varje dag sitter vi och fundilurar på hur vi ska göra. Till en början valde vi integrerad kyl och frys, som skulle gå ända upp till taket men det fick köket att kännas alldeles för instängt. Tack och lov kunde jag efter säkert 20 förslag introducera Nicklas till en annan lösning på köket, vilken han tyckte kändes BRA!
 
Istället för intergrerad kyl och frys blir det nog ett sidebyside kyl/frys i rostfritt, och just detta skåp är ursnyggt och jag hade nog inte kunnat leva utan det ;) Dessutom får jag ett helt skafferi istället för några skåp längst upp, vilket också kändes lite som att ha vunnit högsta vinsten, dessutom är det ett inbyggt skafferi i pärlspont. Nu hoppas vi bara på att dessa planer går att förverkliga också :-)
 
Här får ni se lite bilder på köket;
 


 Blir det som vi tänkt kommer en snickare få bygga in detta härliga skafferiet och så kommer det finnas en dörr också såklart. Vi kommer ha vitt tegel bakom på väggen där vatten och spis är tänkt att vara. Lite platsbyggda hyllor. Sedan blir det pärlspont på övriga väggar och ett om det går, woodfibergolv på köksgolvet som först målas vitt och sedan blir det rutat!

Vi tror vi kommer dra igång renoveringen i slutet av april och förhoppningsvis har vi ett alldeles nytt och underbart kök att laga mat i till sommaren. Då kanske vi inte alls känner för att grilla i år ;)

Ha en go dag!
//Emmelina
 
 
3D planner, IKEA, Kök, Renovering, Woodfibergolv,
är jag tyvärr alldeles för duktigt på, förr mitt eget (eller egentligen för Nicklas) bästa. Just nu har jag fastnat i den kommande köksrenoveringen. Jag och Nicklas hade lagt upp en plan för hur vi skulle lägga upp renoveringen om vi fick bestämma helt själva. Och då hade vi helst börjat för två veckor sedan, med våran mycket nedgångna hall. På ett sätt är det skönt att vi aldrig hann göra det, då det kommit mycket emellan. Men nu blir köket vårt nästa projekt istället och det känns spännande!
 
.Idag är det exakt på dagen ett år sedan vi flyttade in i våran lilla pärla till lägenhet och det känns fortfarande sådär galet bra, blickar jag ut genom fönstret nu, som jag gjorde den där dagen för ett år sedan så blir jag nästan lite gråtmild. För det är exakt här jag vill bo, för resten av mitt liv.

Hos banken fick vi inga direkt glädjande besked till en början när vi skulle lista ut hur mycket vi kunde låna till kommande renoveringar. Det visade sig att en omvärdering och omkastning av lånen inte skulle komma att löna sig efter bara ett år. Men när vi tillsammans upptäckte att vår gamle bankman lagt in lägenheten som en trea och inte som den fyra vi har idag, såg läget helt plötsligt annorlunda ut och vi kan skjuta in våra renoveringspengar i bottenlånet, vilket var precis vad vi hade hoppats på till en början!

Så nu går tankarna varma och igår var Nicklas och jag på IKEA för att få hjälp och synpunkter på det kök vi knapprat ihop, och det såg bra ut. Vi planerar för att kunna börja lagom till grillsäsongen och innan alla hantverkare går på semester, det vill säga i april/maj någon gång. Jag lyckades inte få ut någon bild av det 3D kök vi planerar för, men det kommer senare. 
 
När det kommer till vardagsrum och hall hade jag allra helst brytit upp golvet för att se vad som gömmer sig undertill. Dock tycker inte Nicklas att det är någon briljant idé, då det lika gärna kan finnas gamla döda råttor eller också ramlar vi ner genom grannens tak. Vi vet inte ::) Men vi besökte golv och matt, på mölndalsvägen och hittade detta fantastiska golv. Till en början tänkte jag att vi nog inte kommer att köpa det, för det kostade lite mer än vi tänkt oss, men Nicke är inställd på att vi ska ha det nu och då kan jag inte gärna säga emot honom. Som tur är har vi inte så stora ytor att täcka.

Så om vi lyckas spara ihop till detta fantastiska golv, så kommer inte någon få vistas ute i vardagsrum och hall, då kommer det att få vara ett rum som man bara tittar in igenom, Fast och andra sidan, så är det redan ganska djupa märken i golvet, så vem skulle tänka på om det kom till ytterligare ;)
 


Bilden är tagen ifrån byggahemma och heter kährs indossati


Bilden är tagen ifrån byggahemma och heter kährs indossati.
 

Nu ska vi ta tag i dagens sysslor som fortfarande efter ett år, ligger kvar på svärmoderns vind. Men nu har  vi nog lyckats samla allting i vår stackars gamla källare. Må så gott och ha en härlig söndag.

//Emmelina