Först var jag med om en dator krasch så jag har inte skrivit på några dagar... men nu är äntligen garderoben färdigmålad, både inuti och dörrarna. Detta var mitt projekt medans Nicklas renoverade och gjorde iordning det lilla rummet invid vårt sovrum.

Här har ni garderoben före målning (lite grundmålning till höger)


Och här är resultatet;I målarbutiken sa saäljaren till oss att det i gamla möbler kan tränga ut olja från gamla möbler, som gör att färgen gulnar om man inte grundmålar med oljebaserad färg, som då ska "spärra" färgen och garderoben skall förbli vit! Därför målade jag först allting med oljebaserad häftgrund och sedan målade jag med antikvit vattenbaserad färg.

Klädstången sprayade jag med hobbyfärg från biltema, den är knall cerise och jag tyckte det blev ett festligt inslag i en annars väldigt vit garderob. Nu skall jag bara tapetsera hyllplanen i olika spillbitar som blivit över från barnens rum. Och så kommer vi att tapetsera garderobsdörrarna i samma tapet som vi använt i det lilla rummet som har varit Nicklas projekt.

Nu sitter tapeten uppe och det är bara golvet och listerna kvar innan vi kan flytta in vår dator där. Detta rum är egentligen vårt "förvaringsrum" och vi skulle inte lägga så jättemycket tid på att renovera det. Men Nicklas tyckte vi skulle ha samma tapet som vi skulle ha på garderoberna och här är han i fullgång;
Bilden är tagen 22.59 en fredagskväll. Visst har jag en fantastiskt pojkvän. Efter en lång fredagskväll på jobbet så satt den uppe.

Igår hade vi några vänner här som hjälpte oss med starten i råspontsväggen, så nu sitter två brädor uppe och ikväll hoppas vi att nästan alla är på plats och målade iaf en gång.

Vi fick tipset att använda BIN kvist och isoleringsgrund en vitpigmenterad shellack som skall hindra kvistarna att tränga igenom och efter första strykningen blev det såhär fint;
Många bollar i luften samtidigt, men det har gått förvånansvärt bra. Vi har haft barnen denna veckan och ändå kunnat greja lite grand. Nu i veckan arbetar jag bara tre dagar så det blir mycket tid över till att färdigställa rummen.

Må så gott!
// Emmelina
Idag fortsatte jag måla garderoberna och denna gången scrollade tänkte jag skriva (för mycket datorer i huvudet?) men jag menar såklart rollade jag garderobsdörrarna, ett stort framsteg jämfört med när jag målade den med min lilla pensel. Dörrarna blev utomordentligt fina och jag är jättenöjd.

Sedan gjorde jag även framsteg i rollningen då jag gav mig in i garderoben och måla interiören. Sist gång tog jag alldeles för lite färg på rollern och det blev riktigt fläckigt, idag klema jag på mycket färg och det blev vitt, fint och jämt. Nicklas trodde aldrig jag skulle komma ut därifrån, men efter många timmars målande så gjorde jag det.

Det är kul att greja, även om det är jobbigt. Jag har lärt mig mycket sedan i februari, sedan är jag såklart ingen expert på någonting, eller jo teoretiskt kan jag allting... iaf enligt google. Men praktiskt är jag inte helt 100%. Men vi har fortfarande många rum kvar och jag lär få träna mycket till, på allt möjligt!

Här ser ni resultatet från målningen;
Ska ge mig på de bruna listerna senare idag, hur kan man tillverka en sådan rysligt osmaklig garderob. :P

Vi var också och titta ut virket som vi skall använda till vår råspontade vägg. Det ska vi hämta på fredag, ska bli spännande och se resultatet sedan, kan knappt bärga mig. Vi har två vänner som bygger ett litet hus nu och de är vana vid att sätta råspont, så dem kommer en dag och hjälper oss komma igång med uppsättningen av fondväggen. 

Ha det gott!

Kram Emmelina.
Oj idag satte jag igång med projektet att renovera garderoben. Det är en vanlig "vit" garderob med en gammal vit plastknopp som är gul inuti och har bruna lister runtom och en brun sockel nertill. BLÄ

Nu har jag plockat av ena dörren och grundmålat den, har även grundat inuti garderoben och det blev nog ganska bra med två lager färg till så kommer det se jättefint ut tror jag.

Dock missuppfattade jag nog det råd jag fick att pensla garderoben, då jag gjorde den med dörren med en fem centimeter bred pensel... gissa om det tog lång tid att bli klar. Resten rollade jag vilket gick ganska smidigt, så framöver blir det bara rollern och jag.

Målade med oljebaserad grundfärg, som skulle hindra någon slags olja från att tränga ut (finns tydligen i vissa gamla möbler) och som kan göra att färgen gulnar. Det positiva med oljefärgen är ju att det går otroligt bra för mig att måla, då jag är så långsam med pensel och roller... det negativa var lukten som aldrig vädras ur och att färgen som jag lyckats kleta över armar, ben, händer och fötter inte gick bort så lätt.

Ni ska få se före och efter resultat när jag har målat klart! Det tog ca 4 timmar för mig att måla, då jag använde den där lilla penseln (vilken jag skyller på för de många arbetstimmarna). Nu blir det till att rolla resten och då borde fyra timmar räcka för att grundmåla de två återstående garderoberna också! :)

Godnatt.

//Emmelina