God kväll!

Nu har det återigen gått flera dagar sedan jag skrev. Vi har hunnit vara nere på Ullared för alla julaktiga inköp av alla dess slag. Vi  fick köpt nästan alla julklappar och en hel del inför allt julpyntande.Så nu börjar jag för första gången sedan jag var lika hög som en soptunna, känna pulsen och förväntningarna inför jul, inte för alla julklappars skull som ju faktiskt var en av de allra största förväntningar när jag var liten utan för allt det sociala och mysiga i både färg, form och stämning. Och inte minst för allt det goda i både mat och framförallt godis väg ;)

Den yngste av tjejerna här hemma som är sprudlande full av energi gick bärsarkargång här hemma och skrek "jag är så spänd inför julafton" och vips hade hon hittat min julklappsgömma (men inte hela som tur var). Som var längst ner i min garderob, längst in och bakom högar av kläder. Så nu får vi väl lägga upp resten av gömman på vinden bland juleråttor och andra krypande små varelser.


Dem här små husen är så himla fina att tända, nu när det är mörkt överallt så lyser de upp som små krypin på flera ställen i vårt hem. Just denna lyktan kan hängas i taket och kostade bara 29 kronor på Ullared. Ett riktigt fynd. Har också köpt ett lite större, rostfärgat hus som är så fint i vårt vardagsrum för 49 kronor på samma ställe.

Igår var en fullspäckad dag som turligt nog startade med en 3,5 timmars utbildning i mindfulness och det var välbehövligt. Med mycket som sker omkring oss människor hela tiden är det sällan som iallafall jag stannar upp och funderar på just dem bitar som egentligen är så grundläggande att jag borde tänkt på det mycket tidigare än igår först.Det handlar om att stanna upp, fundera över vad Du känner, sätta ord på dina egna tankar och känslor. Det handlar också om att känna in kroppens fysiska status. Att medvetandegöra delar av det som pågår inom Dig. När du har klart för Dig vad det än må handla om ska du välja att antingen svara eller släppa. Om du vill och kan göra någonting åt situationen kanske du väljer att göra det (svara), om inte det går kan du sträva efter att acceptera situationen som den är just nu, för att sedan slippa grubbla över något som kanske inte kan förändras i nuläget (släppa). Till detta fick vi med oss praktiska övningar, som vi gjorde och vilken härlig start på dagen det var!Det här stället har jag försökt ta kort på flera gånger, för att försöka visa hur vackert jag faktiskt tycker att det är. Då har solen lyst över de nerklottrade tegelbyggnaderna, himlen har varit blå och det doftade höst så fort jag öppnade dörren. Men bilden har aldrig fått fram den där härliga känslan som jag kände när jag tittade på det. Förräns nu, när det mesta är grått. Denna plats tycker jag är otroligt vacker, trots de sönderklottrade teglet, de trasiga rutorna och den spöklika stämningen som får mig att (ni får skratta) vibrera av rädsla.Fast i dagsljus njuter jag av att gå förbi gamla Papyrus. En dag hoppas jag på att det finns en gångväg mellan alla vackra byggnader, där det finns små charmiga butiker, saluhallar och små minnesmärken som visar på hur det såg ut när det fortfarande var ett pappersbruk där inne.
 
Må så gott!
Kram Emmelina.
Jul, Mindfulness, Papyrus,
...har jag laddat upp med ofantliga mängder inspiration från diverse webbshopar på vad jag skulle vilja inhandla. Jag kan som tidigare skrivet sitta i timmar och fylla varukorgar med sådant som jag skulle vilja köpa, men som jag sällan klickar igenom hela vägen. Men då har jag ju fått ett hum om vad jag ska inhandla i helgen när vi åker till Ullared för alla julklappsinköp (och julpynts inköp).

Det ska bli kul och jag ser fram emot att få göra det lite vinterfint här hemma nu. Vareviga kväll tänder jag ljus för att lysa upp mörkret. Och på knappt tre veckor har jag plötsligt konsumerat nära fyrtio höga ljus och desto fler värmeljus i alla olika former.
 
 
 
Istället för "sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinnet" får det bli "mörkt ute, tänt inne, påverkar märkbart hela mig och även sinnet" :P
 
Nu till något helt annat. Jag har tidigare aldrig följt speciellt mycket bloggar, men sedan vi flyttade hit har jag sökt inspiration överallt när det kommer till hus och hem. Dels alla fantastiska bloggar som finns att följa som; Livsglitter, Franciskas vakre verden, Tipsy Tessie och Lantlif, dels heminredningstidningar som min Fantastiske Farmoder levererar till dörren titt som tätt. (Farmor du kan ju starta en blogg du med? - Den fantastiske farmodren). Och jag har verkligen fastnat för allt som har med detta att göra. Tidigare intresserade det mig inte alls, men nu... ja nu skulle jag vilja hålla på hela tiden. Hade jag vunnit en mindre förmögenhet hade jag utbildat mig till möblererare, husbyggare, inredningskung eller något liknande ;) 

Ta en titt på dessa sidor och förundras över allt fint som finns och som skapas. Sedan är det inte allt i livet, men det får en ju att må så gött för stunden.

//Emmelina 
...kan jag ibland bli ganska skrajsen av mig. Jag hörde något som kraxade och flaxade i sovrummet häromdagen, ganska direkt efter att Bella klagade på konstiga ljud i lägenheten. Hon fick till svar att det knakar och brakar i gamla trähus som detta, då det är vad jag försöker inbilla mig själv när jag hör alla konstiga ljud på kvällar och nätter. Men så smög jag in i sovrummet och där flög det runt en skräckslagen liten fågel.

Jag som tycker det är så fint med fåglar på tapeter, kuddar och allt annat just nu. Jag har nog kommit in i en blom- och fågel fetischinredningsperiod nu tror jag.

Kolla in denna söta lilla pippin som flaxade omkring hemma;
Jag som hade sett lamporna nedan och tyckt att det var en enkel och fin idé till att lysa upp här i vår lägenhet. Det räcker med att öppna fönstret och vips så har jag levande dekorationer istället.Källa; pinterest
 


Källa; pinterest


Har haft en suverän helg med mycket goa vänner, släkt och familj. Med min sista spenderade semesterdag, som jag plockade ut idag känner jag mig mycket nöjd. Trots att jag vaknade upp som ett yrvaket troll (minst sagt med tanke på sminkrester från gårdagens maskeradparty) så har jag varit flitig och fått städat en hel del.

Nu ska här mysas med de andra små trollen innan dem åker imorgon.

Ha en härlig vecka!